[website ontwerp] [website bouwen] [Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]

Daniel Rouwkema (1974)

Op 14 jarige leeftijd werd hij benoemd als kerkorganist in de plaatselijke kerk en als begeleider van diverse regionale koren. Tijdens en na zijn opleiding aan het Conservatorium (Zwolle en Enschede) kwam hij in aanraking met de Engelse koortraditie. Als zanger kwam hij terecht bij Bouwe Dijkstra en het Roder jongenskoor. Begin 2001 verruilde Daniel de Noord-Nederlandse korenwereld om verdere ontwikkeling te zoeken in Engeland. Na twee jaar gewerkt te hebben voor Chester Cathedral werd hij benoemd als Director of Music in St. George's Belfast, waar hij dirigent werd van het beroemde jongenskoor. Daarnaast startte hij in 2003 St. George's Girls Choir. Hij volgde diverse masterclasses bij o.a John Rutter. Als organist gaf hij vele recitals door heel Europa.
Zijn composities worden uitgegeven bij Faber Music Unlimited in London. Daniel is gestart met het opzetten van het Martini jongenskoor. Daarnaast werkt hij als vocal-coach en is hij verbondan aan diverse koren en gezelschappen.

  

Jan Willem Docter (1964)                                 

Na orgellessen aan de Goorse Muziekschool bij Jan Warmink en pianolessen bij Ger van Poppel te Lochem studeerde Jan Willem orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de conservatoria te Enschede en Leeuwarden. Hierna volgde hij interpretatielessen bij Willem Hendrik Zwart. Bij Cantilena nam hij twee orgelcd's en twee koor- en samenzang-cd's op, ook werkte hij als begeleider mee aan een kinderkoor-cd. Ook is Jan Willem actief als muziekrecensent. Van zijn hand verschenen verschillende bewerkingen en composities voor koor, orgel, orkest en ensemble. Hij gaf concerten in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Ook werd door Jan Willem medewerking verleend aan radio- en televisieuitzendingen. Momenteel is hij, naast zijn docentschap aan het C.S.G het Noordik, dirigent van drie koren in de regio.


  

Wim Magré (1962)

Wim Magré werd in 1962 geboren te Doornspijk. Zijn eerste muzieklessen ontving hij aan de muziekschool. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart , organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Zwols Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorothy de Rooy. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk en de Alle dagkerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Hij maakte een zevental orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels. Verder werkte hij mee aan een aantal orgel DVD’s. Wim Magré maakte een zestal tournee's naar de VS en Canada. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Regelmatig verzorgt hij orgelconcerten en is actief als begeleider bij koorconcerten.

Everhard Zwart (1958)

Everhard Zwart ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma. Na het behalen van zijn Gymnasium diploma studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde. Hij was sinds 1979 verbonden als organist aan de Gereformeerde Bergsingelkerk te Rotterdam.

In 1983 en 1984 werd hij uitgenodigd om meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. In 1987 studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger te Würzburg (Orgelsymfonieën van Widor en Vierne en improvisatie). Daarnaast studeerde hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

In 1987 werd hij hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk in Capelle aan den IJssel.


  

Jan Ebeltjes (1961)

Volgde orgellessen aan de plaatselijke muziekschool bij Anne Eenkhoorn en Gerrit Hoekstra, studeerde van 1980-1988 bij Willem Hendrik Zwart.  Hij werd in 1974 aangesteld als organist van de Geref. kerk (vrijgem) in Nijverdal en vierde in 1999 zijn 25-jarig jubileum. Sinds 1996 is hij organist van de Vrije Evangelische Gemeente in Nijverdal. Daarnaast is hij vaste pianist/organist van het gemeentekoor.  In 2008 werd hij aangesteld als organist van de Gereformeerde kerk 'De Regenboog´ in Nijverdal.  Hij is begeleider van diverse koren in de regio.  Hij heeft een eigen opnamestudio, is actief als producer, gespecialiseerd in koor- en orkestopnames.

Grote interesse heeft hij voor Oost-Europese (koor)muziek.

Van zijn hand verschenen zes Cd´s met in totaal 100 door hem gearrangeerde (volks)liederen.


  

Hans Fidom (1967)

Hans Fidom studeerde in 1993 cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2002 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit. Hans Fidom was hoofdredacteur van het tijdschrift 'Het orgel' en lid van het bestuur van Stichting Internationaal Orgelconcours Haarlem. Hij is vice-voorzitter van de Gerard-Bunk- Gesellschaft  (Dortmund) en vice-voorzitter van de Muziekcommissie van de Kunstraad Groningen. Hans heeft een groot aantal artikelen en enkele boeken gepubliceerd, hoofdzakelijk over thema's als de esthetica van orgelmuziek en de Noord-Europese orgelcultuur sinds ongeveer 1830. Hij staat bekend als specialist op het gebied van restauraties van (elektro)pneumatische orgels en is lid van het College van Orgeladviseurs Nederland. Als organist studeerde Hans Fidom bij achtereenvolgens Willem Hendrik Zwart, Jos van der Kooy en Klaas Hoek.