[website bouwen] [website ontwerp] [Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]
[Leerlingen-WHZ]

Berend van Steenbeek (1947)

Berend van Steenbeek, geboren in 1947, volgde orgellessen aan de muziekschool in Ede bij Gert van Surksum.

Na de muziekschool vervolgde hij zijn studie bij Willem Hendrik Zwart.

In 1971 werd hij benoemd tot 1e organist van de Sionkerk in Ede. Op 1 januari 1992 werd hij aangesteld als 2e organist van de Oude kerk in Ede.

Willem Harold Boog (1964)

Willem Harold Boog, geboren in 1964, is als cantor-organist en kerkmusicus verbonden aan de Oosterkerk in Zeist.

Aan de conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar studeerde hij orgel, klavecimbel en kerkmuziek. Verder studeerde hij bij Willem Hendrik Zwart (Kampen), Christoph Schoener (Duitsland) en Istvan Barotti (Hongarije).

Behalve in Nederland concerteerde Willem Harold Boog ook in Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Engeland en Amerika. Naast organist is hij werkzaam als koordirigent met koren in Apeldoorn, Gramsbergen, Spakenburg, Veenendaal en Zeist. Als gastdirigent van het Dutch Festival Choir trad hij op in Bern (Zwitserland) en Coventry (Engeland). Ook is hij actief als begeleider van en solist bij diverse koren. Zo maakte hij met het Hollandkoor onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart concertreizen door Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Ruth Pos

Ruth studeerde aan het conservatorium en behaalde haar theoretische vakken d.m.v. het staatsexamen.

Daarnaast volgde ze orgellessen bij bekende organisten als Addie de Jong in Rotterdam en Willem Hendrik Zwart in de Bovenkerk in Kampen.

Buitenlandse optredens waren er in België, Duitsland, Polen, Italië, Tsjechië, Engeland en Frankrijk waar ze naast het begeleiden van koren ook concerteerde

Al vele jaren is zij de vaste begeleidster van diverse (mannen)koren, waaronder het Christelijk Mannenkoor Beilen, Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld, het Christelijk Mannenkoor Meppel en een aantal gemengde koren, waaronder Sola Gratia uit Schoonoord.

  

Balt de Vries (1944)

Balt de Vries studeerde orgel en koordirectie bij de organist van de Grote- of Martinikerk te Sneek Y.S.Rusticus, terwijl de orgelstudie later werd voortgezet bij diens opvolger Dirk S. Donker. Daarna studeerde Balt de Vries achtereenvolgens orgelromantiek bij Willem Hendrik Zwart en Klaas Jan Mulder in Kampen en barokmuziek bij Christiaan Ingelse in Gouda. Gedurende enige jaren ontving hij improvisatielessen van Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem.

Na op verschillende plaatsen organist te zijn geweest, werd hij in 1970 benoemd tot organist van de fraaie Martinikerk te Oosterend. Balt de Vries is in het bezit van het 'Diploma Kerkmuziek voor Organist' en het 'Diploma Kerkmuziek voor Cantor'. Hij is dirigent van het Groot Evangeliesatiekoor Leeuwarden. Verder verzorgde hij in de loop der jaren vele orgelconcerten en koor--begeleidingen.